Voor als h​et echt schoon moet 

Schilderen
Wanneer u schilderswerkzaamheden wilt laten uitvoeren kunt u natuurlijk besluiten om dit zelf te doen. Of u kunt een bijklussende buurman vragen om u tegen vergoeding een handje te helpen. U denkt dat u dan heel goedkoop uit bent. Maar wanneer het resultaat dan toch tegenvalt of als het resultaat niet lang mooi blijft nadat u klaar bent blijkt dat goedkoop duurkoop was. Het meest praktische in dit geval is dus dat u een professionele schilder inhuurt. Wanneer u een vakman inhuurt om dit werk voor u te doen bent u ervan verzekerd dat u weer jarenlang tegen mooi schilderwerk aan mag kijken, Ap van der louw heeft meerderen schilders in dienst die jaren langen ervaring hebben met schilderen en houtrot reparaties van woningen en bedrijven 

Stel niet uit tot morgen

Wanneer u schilderswerkzaamheden heeft wilt u die het liefste zo min mogelijk uitstellen. Immers; schilderswerkzaamheden die bijtijds worden uitgevoerd zullen minder werk opleveren dan werkzaamheden die u eigenlijk al te lang voor u uitschuift. Schilderwerk wat niet meer technisch in orde is zal gaan bladderen, onderliggend houtwerk zal gaan rotten, en kozijnen en houtwerk in deuren zullen gaan wijken. Wanneer u dus denkt voordelen te behalen door schilderwerk uit te stellen kost het u eigenlijk alleen nog maar meer stel niet langer uit en neem vandaag nog contact op met Ap van der louw 

Wat is houtrot?

De perfecte basis voor het rotten van hout is een luchtvochtigheid van boven de 20% en een buitentemperatuur van boven de 18°. Onder deze omstandigheden kun je gemakkelijk te maken krijgen met houtrot. Houtrot is een schimmel en ontstaat bij de volgende 3 factoren:

  • Vocht (meer dan 20%)
  • Warmte (boven de 4 graden Celsius)
  • Zuurstof

Houtrot herkennen

Zijn deze aanwezig? Dan nestelt de schimmel zich in het hout om vervolgens zijn werk te doen. Met alle gevolgen van dien. Na verloop van tijd zullen er tekenen van houtrot ontstaan. Deze zijn te herkennen aan verkleuring: het hout zal donkerder worden. Het hout wordt tevens zachter. Dit kun je vaak testen door erin te prikken. Bij een verdere aantasting is het hout al donkerbruin van kleur en zie je soms al krimpscheuren. Wanneer je op het hout klopt klinkt het hol. Openstaande verbindingen en scheuren zijn de kenmerkend. Ook wil de beglazingskit vaak niet hechten. 

Houtrot Reparatie

Bij slecht onderhoud van schilderwerk van kozijnen, ramen en deuren kan het hout vochtig worden en gaan schimmelen. Bij veel vocht en schimmel gaat het hout rotten. In de meeste gevallen hoeft bij houtrot niet het gehele kozijn of raam vervangen te worden en is het repareren of vervangen van delen hout een oplossing. Met onze moderne technieken kunnen wij houtrot repareren en stoppen.

                                                                                   Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan

                                                   Voor het schilderen van uw pand/woning of het verhelpen van houtrot 

                                                                                                         

Vraag vrijblijvende een offerte aan